Samen.

Op 15 februari 2024

Bestuurspartij cd&v en oppositiepartij N-VA trekken met de nieuwe kartellijst "Samen." naar de gemeenteraadsverkiezingen. 

Het gaat om twee aparte verhalen, maar we stellen vast dat er op lokaal vlak tussen beide partijen een heel goede match is en onze visies en ideeën voor de toekomst van Wellen nauw met elkaar verweven zijn.  Die willen we nu bundelen tot een sterk geheel.
Er werd gekozen voor de naam Samen. omdat je om iets te bereiken voor Wellen immers beter "samen" kan werken dan tegenwerken.  De naam staat ook voor de manier waarop wij aan politiek willen doen.  Samen besturen door in dialoog te gaan met de verenigingen, ondernemers, landbouwers en burgers.  Zo willen we er samen voor zorgen dat Wellen een aantrekkelijke en kwaliteitsvolle gemeente blijft voor onze gezinnen, één- of meerpersoons, jong of oud.

Hiervoor werken wij aan een ambitieus programma, waar we graag al enkele punten kort willen toelichten:
- Wellen moet een gemeente zijn waar men zich vlot kan verplaatsen maar waar ook ruimte is voor groen. Een stoepenplan wordt uitgerold in combinatie met de opmaak van een groenplan
- Er moeten voldoende faciliteiten zijn voor onze vrijetijdsbesteding en verenigingsleven. Samen met de verenigingen wordt gekeken hoe we onze faciliteiten zoals ons jeugdheem, ons openluchtzwembad, de nieuwe zaal De Meersche of de sporthal maximaal kunnen gebruiken en tegemoetkomen kunnen komen aan de noden
- Inwoners moeten lokaal hun boodschappen kunnen doen.Hiervoor willen we als gemeente een actieve rol spelen in de zoektocht naar nieuwe potentiele handelaren om leegstaande panden terug in te vullen.


 

 
 
 
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is